2021

 

Pošta pro Ježíška – 28. listopadu 2021 na první adventní neděli opět na naše nejmenší čekal andílek u Pošty pro Ježíška. Andílek se vždy nachází někde blízko vánočního stromečku, který se tento den rozsvítí pro všechny v Dobřejovicích. Nejinak tomu bylo i tuto neděli, jen epidemická situace neumožnila lidem sejít se v jednom okamžiku. Proto i děti přicházely odeslat své dopisy Ježíškovi postupně, vyfotily se s andílkem a teď již budou čekat, zda se jejich přání splní. Dětem se ten večer otevřela také vánoční bojovka, kterou připravila Duha Dobřejovice. Bojovka provedla děti okolo zámečku a cestou je vyzkoušela ze znalosti vánočních tradic a zvyklostí. Těšíme se na příští rok, snad již ve velkém …

 

DRAKIÁDA Dobřejovice – 9. října 2021. Drakiáda se po dvou nepříznivých letech mimořádně povedla a to vše díky počasí a chuti všech přítomných po nových zážitcích. Počasí bylo slunečné, jen na louce nad rybníkem Skalník pořádně foukalo …  skvělé. Přišlo 40 dětí se svými rodiči i prarodiči. Každý si na louce našel svoje místečko. Dva draci dokonce uletěli, když se provázek vymotal až do konce … tak pozdravujte někdě v dáli. Drak “kaskadér” zase přistál na blízké střeše obchodní haly, ale byl zachráněn a jako ocenění dostal dort. Porota takto ocenila šest draků jejichž majitelé si rozdělili celkem 4 dortíky a 2 další ceny. Všichni účastníci odcházeli s pamětním listem a sladkým náhrdelníkem. Na místě bylo možné si pochutnat na domácích buchtách všech chutí a nechyběl ovocný čaj a káva. Nálada byla fajn a přítomní se rádi po delší době pozdravili se svými sousedy.  

 

JUMANJI v Dobřejovicích 2021 – 4. září 2021 spolky Vodník, Duha Dobřejovice a Spolek Dobřejovický Čtyřlístek se spojují a připravují tradiční akci s názvem “Rozloučení s létem”. Dopoledne patří soutěži rybářů a odpoledne, pod taktovkou Čtyřlístku, patří dětem. Po dlouhé době opět trochu té zábavy pro 70 dětí, tentokrát v duchu Jumanji dobrodružství. O záchranu Jumanji se pokusí malí, velcí i dospělí cestovatelé. Je třeba zakoupit mapu Jumanji, projít pouští s dostatkem vody, prostřílet se džunglí mezi jedovatými brouky, nakrmit krvelačné hrochy, přeplout jezero a v chrámu najít drahokam. Odměnou je sladké povzbuzení. Ve skále je po celý den k dispozici občerstvení a večer se všichni rozvlní v rytmu písní od DJ.

 

LETNÍ TÁBORY (červenec a srpen 2021) Za přísných epidemiologických opatřeních proti covid 19 se členové Čtyřlístku o letních prázdninách účastní letních táborů (Hošťka, Žihle) v pozicích oddílových vedoucích, zdravotníka, koordinátora her i hlavního vedoucího. Alespoň na chvíli mají všichni osvobozující pocit, že uprostřed přírody je možné se vrátit k normálu a nabídnout dětem zábavu, hry i dobrodružství. 

No comments.