2023

 

Z pohádky do pohádky – BOJ O OLYMP v sobotu odpoledne 2. září 2023 čekalo na děti dobrodružství, které vyžadovalo doslova božskou odvahu. V rámci akce “Rozloučení s létem” zaplnily, po dopolední soutěži rybářů, prostor okolo rybníka Skalník děti. Děti se musely porvat s Medúzou, rozjet Trojského koně, nazdobit pás královny Amazonek, porazit Nemejského lva, přebírat zrní pro Psyché atd. Na konci nechyběla božská odměna, tedy něco sladkého. Cestu si ale užili i rodiče. A žačal školního roku 2023/2024 ….

 

Lampionový průvod se konal v sobotu 4. listopadu 2023. Tentokrát průvod dětí a dospěláků osvětloval cestu světýlky pro pirátskou bandu, která je dovlekla do MŠ Korálek až do místní skály u rybníka Skalník. Tam se piráti chystali to s nimi, pěkně po pirátsku skoncovat  … ale naštěstí to dopadlo jinak. Ve skále na děti čekala zábava i občerstvení, a pak noční cesta domů a hajdy do hajan.

 

Andělská pošta v neděli 3. prosince 2024 se snesli andílci z nebe a dosedli do Andělské pošty, aby rozzářili tvářičky těch nejmenších. Děti svá tajná přání svěřily do dopisů, které umí doručit jen Andělská pošta. Protože netrvalo dlouhou a každý malý odesílatel našel ve schránce od Ježíška povzbudivou odpověď … tak snadu budou “věřit” co nejdéle …

 

Rybářský kroužek – pravidelná sobotní setkání u rybníku Sklenka svolává a domlouvá Jarda především s ohledem na počasí.V zimě činnost zaměřujeme na potřeby rybníka a okolní přírody (čištění břehů, případné prosekání ledu) a zejména děti získávají teoretické znalosti z oblasti rybářství. Na řadu přichází i péče a umění připravit si rybářské náčiní v miniklubovně (maringotka).Na jaře, v létě a na podzim poznáváme krásy a koloběh přírody, vše co rybník obklopuje. Pro odvážné rybáře se koná nocování u rybníka (červenec). Takže naše heslo je “Pečovat, obdivovat, respektovat, nahodit a užívat si”.

 

No comments.