2024

 

Drakiáda v sobotu 5. října 2024 nás již od rána nechávalo počasí v pořádném napětí. Nakonec se odpoledne obešlo bez deště, ale také bez pořádného větru. Létalo se proto spíše ve velkých výškách a tam bylo dost těžké draka dostat. Ale některým letcům se dostat vysoko podařilo. Další letci se hodně naběhali, a proto sladký doping v podobě koblih a muffinů přišel všem vhod, stejně tak i teplý čaj. Do vzduchu se nakonec dostal každý z draků, přičemž někteří využili i nestandardní pohon jízdního kola. Na závěr vítězové obdrželi dort s podzimní výzdobou a s úsměvem odcházeli domů.
Záhady s. r. o. v sobotu 7. září 2024 mohli všichni malí i velcí zájemci vyrazit na cestu okolo rybníka Skalník. Stala se tam totiž záhada, kterou bylo třeba vyřešit. Ve skále u rybníka Skalník již od rána probíhaly rybářské závody, to vše v rámci celodenní akce “Rozloučení s létem” konané spolky Vodník, Duha Dobřejovice a Dobřejovický Čtyřlístek. Ve 14.00 hodin přišel na řadu program našeho spolku. Členové týmu Záhad s. r. o. (Velma, Shaggy, Scooby Doo, Daphne a Fred) po celou dobu všem začínajícím detektivům pomáhali. Začalo to u místa činu, u vykradené továrny na bonbóny, pak bylo nezbytné vyslechnout všechny přítomné svědky, kteří u rybníka mají svá obydlí, což nebylo vždy zadarmo. Nakonec se nabídla galerie podezřelých, kde díky nasbíraným stopám každý detektiv nakonec zvládl označit správného pachatele. Nechyběla proto nezbytná odměla nově vyučeným detektivům, kteří si pak v Autodílně mohli vyrobit vlastní “Mystery” dodávku. K dispozici bylo občerstvení a následovala zábava v rytmu nejoblíbenějších hudebních hitů.
Velikonoce 2024 v sobotu 16. dubna odpoledne se sešli zájemci a kreativní tvoření v duchu Velikonoc bez rozdílu věku. Výsledkem byly jarní věnečky, veselé osení, lepené kytičky, upletené pomlázky, kreslená vajíčka, veselé obrázky a netradiční kelímek. Sluníčko na nás přes okna Spolkového domu zasvítilo, vůně jarních květin se rozlila místností a chuť na velikonoční pečivo a nádivku se tím zdvojnásobila. Všichni si přišli na své a každý našel koutek svého zájmu. Pomlázky jsou připraveny, tak hurá na koledu.
Rybářský kroužek 2024 pod vedením Jardy opět zahajujeme péči o rybník Sklenka a bavíme se lovem ryb.V zimě zahajujeme teorií a především péčí o okolí rybníka, kde na nás čeká veliké množství spadaných větví a napadaly i do rybníka samotného, takže zahájíme lovem větví a následuje lov rybek.

No comments.